*
News: SMF - Just Installed!


Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Rediscover FC Switch for FSM using Discover Storage in Plugin ? 2340

Super Newbie Posts: 37 Karma: +0/-0 *
Rediscover FC Switch for FSM using Discover Storage in Plugin ?
« on: March 24, 2014, 06:02:51 AM »
Dear,

As described in "http://pic.dhe.ibm.com/infocenter/flexsys/information/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.acc.8731.doc%2Fcom.ibm.director.storage.helps.doc%2Ffqm0_t_Running_Discovery_and_Inventory_FC3171.html"
to Discovering an IBM Flex System FC5022 16 Gb SAN switch with the management software.

For some reason topology has change because i have to unmanage/manage Pure Chassis, now i want to rediscover those FC switch but it appears this issue when i do Discover Storage in Plugin:

March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:1-MEID:0--MSG: Job "Add Storage Data Source - March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00" activated.
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: Subtask "Add Storage Data Source" activated.
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: No clients to start.
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: Subtask activation status changed to "Active".
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:1-MEID:0--MSG: Job activation status changed to "Active".
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: Subtask activation status changed to "Active".
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: Attempting to add the data source with category fabric and ip address of 10.60.127.107.
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: Corresponding CLI command:
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: smcli mkdatasource -c fabric -t https -i 10.60.127.107 -p 25989 -u USERID -w <password> -n /interop
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: Failed to add the data source due to the following error:
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: DNZSLA320E The specified CIMOM fabric data source cannot be added because it already exists.
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:200-MEID:0--MSG: Subtask activation status changed to "Complete with errors".
March 24, 2014 2:35:30 PM GMT+07:00-Level:1-MEID:0--MSG: Job activation status changed to "Complete with errors".

Do you know how to refresh or rediscover this task? Because without this step i can collect zoning information of FC Switch.
Administrator Sr. Member Posts: 309 Karma: +6/-0 *****
Re: Rediscover FC Switch for FSM using Discover Storage in Plugin ?
« Reply #1 on: March 24, 2014, 07:57:21 AM »
Dongdp,

Great question, I've had to do this a couple times.

Try this.

USERID@gvicfsm:~> smcli rmdatasource -i <fsm ip> -c fabric -t https -p 443
Removing data source ...
Super Newbie Posts: 37 Karma: +0/-0 *
Re: Rediscover FC Switch for FSM using Discover Storage in Plugin ?
« Reply #2 on: March 24, 2014, 12:41:30 PM »
That seems easy! I will try in the next day. Thanks!
Super Newbie Posts: 15 Karma: +1/-0 *
Re: Rediscover FC Switch for FSM using Discover Storage in Plugin ?
« Reply #3 on: April 08, 2014, 06:51:44 AM »
Hi

be careful when you update your fsm to 1.2.1 to 1.3.1 i've a special problem with the smia configuration tools and the fsm

when you are in 1.3.1, the network advisor is in 12.0.4 and if your brocade switch is in 7.0.0.pha4 or in 7.2.0b1 you have to change the java.security file in the fsm to disable MD5 authentication.

but before you need to remove your switch and storage in the fsm

and remove all datasource in smcli.

after you have to recreate and redetect all your components and proceed to discover your brocade switch by the smia agent tool.

bye